Inred med en skandinavisk stil

Det är inte bara i Skandinavien som denna stil är populär, utan över hela världen inreder man på det här sättet. Så vad räknas egentligen som en skandinavisk stil? Enklast beskriver man den skandinaviska stilen som avskalad, minimalistisk, ljus, fräsch och med olika inslag av saker som sticker ut. Till exempel är det vanligt i ett skandinaviskt hem att man inreder med huvudsakligen vita och gråa färgtoner, men bryter av med detaljer i en avvikande färg eller ett annat material så som koppar eller mässing. Att lägga till lite färgklickar här och där hör också till. En fondvägg i sovrummet, ett överkast på sängen i en mörkblå ton eller soffkuddar som sticker ut lite.

Det ska kännas harmoniskt och avkopplande att komma in i ett hem som är inrett på det här sättet och det är kanske inte konstigt att den här inredningsstilen spridit sig över hela världen. För att få den här känslan av lugn är det viktigt att det inte ligger för mycket prylar framme utan man bör satsa på mycket förvaring, till exempel i form av lådor och hyllor. Utnyttja dolda ytor som lådor under sängen, i garderoben och i förrådet.

En annan ytterst viktig detalj för att få till den sista touchen i det skandinaviska hemmet är canvastavlor. De ska vara stora och sparsmakade i färgerna, helst svartvita. En svartvit canvastavla går att matcha med nästan vilken inredning som helst och gör att den sticker ut i hemmet. Att sätta upp en tavla är en liten förändring som kan göra stor skillnad. Hos Sumopix hittar du ett stort utbud av monokroma tavlor som passar perfekt att dekorera väggarna med. Välj en enda stor tavla som får synas i sin egen prakt på väggen, eller välj flera och skapa en hel fotovägg med snygga, svartvita bilder som sträcker sig ända från golvet till taket.