Möblera en större lägenhet

Det är många som har erfarenhet av hur det är att bo i en liten, trång lägenhet. Kanske var ens första lägenhet en etta eller ett studentrum i ett område med studentlägenheter. Det är alltid en utmaning att möblera en så liten lägenhet och det är svårt att få plats med allt som behövs. Men för vissa är problemet dock det motsatta – hur ska man egentligen möblera i en stor lägenhet? Extra svårt blir det om man flyttar från ett litet boende till ett stort då man inte har tillräckligt med möbler för att fylla upp alla rum med.

Det första man bör tänka på är dock att inte rusa iväg och köpa nya möbler direkt bara för att fylla upp alla tomma ytor. Se istället till att bo in dig i lägenheten först, inred sovrum, vardagsrum och kök eller andra rum som du använder dagligen. Därefter kan du känna efter och se vilka behov du har för de andra rummen. Så småningom kanske du vill inreda ett kontor eller någon annan form av hobbyrum. Det viktiga är ändå att det får ta sin tid och det ska kännas rätt när du väl köper nya möbler eller inredningsdetaljer till ditt nya hem.

Om lägenheten inte har många rum utan bara stora ytor som är svåra att möblera finns det några olika sätt att lösa detta på. Ett sätt är att sätta upp tavlor, till exempel stora canvastavlor från

https://sumopix.com/se

vilket gör att rummet känns mer ombonat. Ifall du har en stor hall eller ett annat rum med mycket yta kan du placera ett bord i mitten av rummet. Det bryter av tomheten och ger en hemtrevligare känsla. En hall bör också ha någon form av sittmöbel för att man ska kunna sätta sig ned och ta på sig skorna till exempel.