Välj rätt förtält

Att campa har blivit allt mer populärt de senaste åren. Förr var det kanske mest entusiaster och friluftsmänniskor som drog ut på campingsemester och campingplatserna erbjöd ett ganska enkelt serviceutbud. Nu finns campingar som är som stora resorter med all tänkbar service och underhållning och aktiviteter för hela familjen. Den som vill campa bekvämt har också många möjligheter. Idag finns bekväma husvagnar och husbilar i en rad olika modeller som ofta har alla bekvämligheter man kan behöva på semestern. Husvagnar och husbilar finns i många olika utföranden och storlekar och ett sätt att göra sin semesterbostad lite större är att köpa till och sätta upp ett förtält. Med ett förtält får du som ett extra rum. Där kan hela familjen samlas på kvällarna eller spendera regniga dagar. Ett förtält blir som ett helt vardagsrum. 

Det första man måste fundera runt när man ska välja rätt förtält är att bestämma vilken storlek man vill ha. Dels behöver man förhålla sig till hur stor husvagn eller husbil man har som bestämmer viken höjd förtältet ska ha. Sen behöver man fundera på vilken bredd och vilket djup man vill ha på sitt förtält. Att bestämma storlek på sitt förtält kan bero inte bara på hur mycket plats man vill ha i tältet utan också hur mycket plats man har i sitt förvaringsutrymme i husvagnen eller husbilen. 

En annan viktig sak att fundera runt när man ska välja rätt förtält är om man vill ha ett tält som går att använda bara på sommaren eller ett förtält som kan användas året runt. Om du tänker dig att låta ditt förtält stå uppställt hela året är det viktigt att det är tillverkat av ett material som håller för olika temperaturer samt kan stå emot väder och vind.

En annan faktor att ta hänsyn till är vilken lastvikt du har på din husvagn eller husbil. Det här påverkar vilken vikt du kan ha på ditt förtält så att inte tältet tar upp all lastvikt. Det finns förtält konstruerade av olika material som påverkar vikten.

Förr fanns endast ett sätt att sätta upp sitt förtält på, det var med olika typer av metallpinnar och en tältduk. Idag finns det flera olika sätt att få upp tältet och flera av dem gör att uppsättningen av förtältet går mycket fortare än på det traditionella sättet. Till exempel finns idag förtält med tältbågar som förs in i kanaler sydda i tältduken som gör att det går snabbt att få upp tältet. Det snabbaste och enklaste sättet att få upp tältet är dock att välja ett förtält med luftkanaler som blåses upp med en pump.

Sist men inte minst ska du välja ett tält som du tycker ser fint och trevligt ut, då kommer du och din familj att trivas i ert förtält hela semestern.